tisdag 9 februari 2010

Snart är det grilltider, eller?!



Just nu så känns det ju som om våren och sommaren är långt långt bort men den kommer och då åker grillen fram fortare än fort här hos oss:)) Vi grillar väldigt ofta, jag tänkte delge er några recept som vi har som favoriter här:))))



Inbakade champinjonhattar

Ta bort stjälken av champinjonerna och fyll hatten med vitlöksost och vira en baconskiva runt, lägg alla champinjoner i folie och lägg allt på grillen, servera detta som tillbehör till allt annat grillat..mums!!

tänkte också lägga in ett recept på fyllda bakpotatis som vi brukar äta till det grillade

Fylld gratinerad bakpotatis, 4 pers
4 bakpotatisar
2 dl lätt creme fraiche
3 msk färsk basilika
1 msk fransk senap
1 tsk salt
svartpeppar
riven ost ( gärna västerbottenost)

Skölj och borsta potatisarna, sätt in potatisarna i ugnen och baka dem i 225 grader i cirka 1 timma. Ta ut dem och låt de svalna lite. Dela potatisarna och gröpa ur potatisen försiktigt ur skalen, mosa i hop det med creme fraiche, senapen, salt, peppar, basilikan och lite av den rivna osten. Fyll potatisskalen med röran och strö på resten av den rivna osten. Gratinera i ugnen i 250 grader i 10 minuter...Oh vad jag längatar till sommaren nu!!!! fast dessa potatisar kan man ju äta till allt i och för sig:))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar