lördag 27 februari 2010

Kycklingfile med ädelost, yummi!!




Nu har vi precis kommit hem från ett snöigt och kallt Åre...en morgon när jag vaknade stod termometern på -35,5 grader..riktigt riktigt kallt alltså. Vi fick värma oss med god mat och dryck!!
Som jag har skrivit förut så ÄLSKAR jag kycklingfile, man kan göra så himla mycket med detta. En dag uppe i Åre så gjorde vi ädelost + brieostfyllda kycklingfileer med sås, ris och sallad...mycket smarrigt♥♥♥♥
Ädelostfylld kycklingfile
500 gr kycklingfile
200 gr ädelost
en bit brieost
2 pkt bacon
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
buljongtärning ( kyckling eller grönsak)
salt och peppar
Dela kycklingfileerna om de är väldigt stora, dela dem ( ej helt i tu) fyll med ädelost och brieost, linda in fileerna i bacon och bryn dessa i en stekpanna. Lägg över fileerna i en ugnsform ( behöver ej vara helt klara eftersom de ska in i ugnen) Vispa ur stekpannan med grädde. ädelost creme fraiche, buljongtärning, resten av ädelosten och salta och peppra. Häll såsen över kycklingen och ställ in formen i ugnen i cirka 200 grader i 1 timma, servera med ris, pasta, eller klyftpotatis och en god sallad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar