lördag 27 mars 2010

Thailänsk kycklinggryta ♥♥♥


I dag åker våra vänner ner till Thailand, är inte ett dugg avis, nejdå...För att kompensera det så tänkte jag at vi skulle äta en Thailänsk kycklinggryta i dag sen så har vi ju faktiskt ställt fram klockan till sommartid, alltid nåt.


Thailändsk kyckling
500g kycklingfile
färska champinjoner
2-3 medelstora purjolökar
broccoli
2-3 vitlöksklyftor
½ - 1 tsk sambal olek
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färsk eller 1 tsk malen ingefära
3 msk jordnötssmör
1 kycklingbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoghurt

Skär kycklingen i mindre bitar. Skölj och skär purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Stek kycklingen i smör ca 3 minuter per sida, salta o peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några minuter. Smaksätt med riven ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i kycklingen och låt grytan koka upp.

1 kommentar:

  1. Mums, den lät god, kanske nåt att göra på skärtorsdagen när vi får finfrämmande, fniss...

    Bra motivering btw, inte visste jag att du kunde rimma så fyndigt!:-)

    Kramkram!

    SvaraRadera