I dag åker våra vänner ner till Thailand, är inte ett dugg avis, nejdå...För att kompensera det så tänkte jag at vi skulle äta en Thailänsk kycklinggryta i dag sen så har vi ju faktiskt ställt fram klockan till sommartid, alltid nåt.
Thailändsk kyckling
500g kycklingfile
färska champinjoner
2-3 medelstora purjolökar
broccoli
2-3 vitlöksklyftor
½ - 1 tsk sambal olek
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färsk eller 1 tsk malen ingefära
3 msk jordnötssmör
1 kycklingbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoghurt
Skär kycklingen i mindre bitar. Skölj och skär purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Stek kycklingen i smör ca 3 minuter per sida, salta o peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några minuter. Smaksätt med riven ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i kycklingen och låt grytan koka upp.
Thailändsk kyckling
500g kycklingfile
färska champinjoner
2-3 medelstora purjolökar
broccoli
2-3 vitlöksklyftor
½ - 1 tsk sambal olek
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färsk eller 1 tsk malen ingefära
3 msk jordnötssmör
1 kycklingbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoghurt
Skär kycklingen i mindre bitar. Skölj och skär purjolöken. Skala och skiva vitlöken. Stek kycklingen i smör ca 3 minuter per sida, salta o peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några minuter. Smaksätt med riven ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i kycklingen och låt grytan koka upp.
Mums, den lät god, kanske nåt att göra på skärtorsdagen när vi får finfrämmande, fniss...
SvaraRaderaBra motivering btw, inte visste jag att du kunde rimma så fyndigt!:-)
Kramkram!