fredag 12 mars 2010

salladsrecept!

Jag tänkte att jag skulle skriva ut receptet på salladen och såsen som jag hade till pizzan härom veckan, salladen är helt toppen den står sig i flera dagar.....perfekt att slippa göra sallad till maten varje dag.

Råkostsallad

Strimla vitkålen ( jag brukar ta osthyvlen och det går toppen), riv moroten på den grövsta och skär löken. Blanda allt i en skål med ett tätslutande lock. Blanda i hop ½ dl vatten, ½ dl olivolja, äppelciderviäger, ½ dl socker i en kastrull och låt allt koka upp, häll sedan på detta på vitkålsblandningen, salt och peppra och ha på lite sitaliensk salladskrydda ...låt stå i kylskåpet en stund innan servering. Perfekt att ha i kylskåpet, står sig i cirka 5-6 dagar...

Kebabsås
1,5 dl smörgåspickles
2 dl creme fraiche
1-2 pressade vitlöksklyftor
liten rödlök, fint hackad
paprikapulver
kebabkrydda, efter smak
salt peppar

Blanda alla ingredienser och låt stå i kylskåpet en stund innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar