Jag tänkte att jag skulle skriva ut receptet på salladen och såsen som jag hade till pizzan härom veckan, salladen är helt toppen den står sig i flera dagar.....perfekt att slippa göra sallad till maten varje dag.
Råkostsallad
Strimla vitkålen ( jag brukar ta osthyvlen och det går toppen), riv moroten på den grövsta och skär löken. Blanda allt i en skål med ett tätslutande lock. Blanda i hop ½ dl vatten, ½ dl olivolja, äppelciderviäger, ½ dl socker i en kastrull och låt allt koka upp, häll sedan på detta på vitkålsblandningen, salt och peppra och ha på lite sitaliensk salladskrydda ...låt stå i kylskåpet en stund innan servering. Perfekt att ha i kylskåpet, står sig i cirka 5-6 dagar...
Kebabsås
1,5 dl smörgåspickles
2 dl creme fraiche
1-2 pressade vitlöksklyftor
liten rödlök, fint hackad
paprikapulver
kebabkrydda, efter smak
salt peppar
Blanda alla ingredienser och låt stå i kylskåpet en stund innan.
fredag 12 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar