måndag 29 mars 2010

Kyckling igen!!


I dag har vi ätit kycklingpaj här, älskar paj och älskar kyckling så det kan absolut INTE bli fel med detta....underbart god paj!!!
Pajskal
3 dl vetemjöl
50 gr margarin
1 dl kesella

Fyllning:
1 grillad kyckling eller stekta kycklinfileer
( 75 gr bacon i tärningar)
200 gr färska champinjoner
6 soltorkade marinerade tomater
2 vitlöksklyftor
50 gr riven parmesanost
3 ägg
2 dl creme fraiche
1,5 dl mjölk
salt, peppar

Gör pajdegen och låt vila en stund i kylskåpet. Tryck sedan ut pajdegen i en pajform, ställ in i ugnen på 200 grader i 10 min.
Skär kycklingen i mindre bitar. Ansa och skiva champinjonerna, strimla tomaterna och finhacka vitlöken. Fräs bacon, svamp, tomater och vitlöken.Vispa samman creme fraiche, ägg, mjölk, parmesanost, salt och peppar. Lägg i kycklingen i formen, strö över bacon och champinjonfräset. Häll på äggstanningen över kycklingen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 0 min eller tills pajen fått fin färg och äggstanningen stelnat...Ät och NJUT!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar