söndag 25 april 2010

Skaldjur är ju aldrig fel!


I går hade vi vänner över på lite middag, det blev grillspett med diverse såser till. Svängde även i hop en lite förrätt, det blev skaldjurscheesecake, supersmarrigt!! Tycker egentligen att man ska ha dill till garneringen men jag hade tyvärr inte det så jag tog basilikablad...Jag gjorde dessa i portionsformar men man kan ju även göra dessa i en stor pajform....

Skaldjurscheesecake
Botten:
75 g smör
200 g kavring
Fyllning:
500 g räkor med skal
100 g kräftstjärtar,
1 liten rödlök
400 g rumsvarm philadelphiaost
2 dl crème fraiche
2 msk riven pepparrot
½ dl hackad dill
Salt


Till garnering:
röd caviar
kräftstjärtar eller räkor
Dillvippa
Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i en matberedare.
Tillsätt smöret och blanda ihop med brödsmulorna. Tryck ut smuldegen i en pajform/portionsformar. Låt formen stå minst 1 timme i kylen.
Skala räkorna. Grovhacka räkor och kräftstjärtar. Skala och hacka löken. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt.Bred fyllningen över bottnen.Täck över med platsfolie och låt tårtan stå i kylen minst 4 timmar.Ta ut cheesecaken en stund före servering så att den inte är kylskåpskall. Garnera tårtan vid servering med caviar, citron och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar