måndag 26 april 2010

Köttfärsgryta med morot och äpple!




I dag serveras det köttfärsgryta med riven morot och rivet äpple och naturligtvis riven lök. Man får gömma lite saker i maten i bland, det inte barnen ser det äter dom med god aptit!!
Köttfärsgryta med morot och äpple
400 g köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 stor riven morot
svartpeppar
1 gul lök
1 äpple
2 tsk curry
1 brk Krossade tomater
1 brk creme fraiche paprika chili
salt
1 brk majs
1 dl ärtor
Lite olja till att fräsa curryn
Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och kärna ur och riv äpplet grovt.Skala och riv moroten grovt.Fräs lök, vitlök och curry i lite olja i en stekgryta.Lägg i köttfärsen och låt den brynas med under omrörning och tillsätt sedan äpple, morot, tomatkross, creme fraichen, majs, ev ärtor, salt och peppar.Låt grytan koka upp på nytt och koka sedan på svag värme tills det mesta av vätskan har kokat in, ca 15 minuter.Rör om då och då, smaksätt mer om det behövs, kan ev behövas lite vatten om det blir för tjock. Servera med ris eller pasta.

1 kommentar:

  1. Tack för jätte trevlig/snygg blogg och många härliga recept, detta gjorde jag nyss o det var mycket gott :=)Christer

    SvaraRadera