
Hello!!!
Tänkte att jag skulle göra mitt allra första inlägg.....tänkte faktiskt skriva ner ett recept på en marmelad som är alldeles UNDERBAR!!!!
Jalopenomarmelad, blir cirka 5-6 dl.
2 medelstora röda paprikor
3 röda chili
1 1/4 dl äppelcidervinäger
5 dl socker ( ops vad mycket va!!)
2 sk fruktpektin
Skölj och ta bort kärnorna i paprikorna och chilin, dela i bitar och finhacka eller lägg allt i matberedaren.
Lägg allt hack i en kastrull tillsammans med socker och vinäger.
Koka upp och låt koka i cirka 20 min, tills blandningen har tjocknat lite.
Tag kastrullena av värmen och låt blandningen svalna en stund.
Rör sedan i fruktpektin i lite av marmeladen innan du vispar i allt i kastrullen. Koka upp och låt koka häftigt i 1 min, skumma.
Häll genast upp marmeladen i burkar med tättslutande lock, förvara marmeladen i kylskåpet.
Använd marmeladen på brieost...helt underbart gott!!!!!!
Tänkte att jag skulle göra mitt allra första inlägg.....tänkte faktiskt skriva ner ett recept på en marmelad som är alldeles UNDERBAR!!!!
Jalopenomarmelad, blir cirka 5-6 dl.
2 medelstora röda paprikor
3 röda chili
1 1/4 dl äppelcidervinäger
5 dl socker ( ops vad mycket va!!)
2 sk fruktpektin
Skölj och ta bort kärnorna i paprikorna och chilin, dela i bitar och finhacka eller lägg allt i matberedaren.
Lägg allt hack i en kastrull tillsammans med socker och vinäger.
Koka upp och låt koka i cirka 20 min, tills blandningen har tjocknat lite.
Tag kastrullena av värmen och låt blandningen svalna en stund.
Rör sedan i fruktpektin i lite av marmeladen innan du vispar i allt i kastrullen. Koka upp och låt koka häftigt i 1 min, skumma.
Häll genast upp marmeladen i burkar med tättslutande lock, förvara marmeladen i kylskåpet.
Använd marmeladen på brieost...helt underbart gott!!!!!!
Men vad skoooj att du har skaffat dig en blogg nu!:-)) Ja den där marmeladen har jag ju ätit nåra gånger, hihi...
SvaraRaderaDu får lägga in koderna för besöksräknaren sen oxå så du kan se hur många som går in!:-)
See ya!
Kram Sofia
nu blev jag stressad över att min blogg inte uppdaterats sen sjuuuukt länge, men vad kul Lotta! Får hålla utkik på recepten! Kram Anna
SvaraRadera