onsdag 21 juli 2010

Potatislimpa it is!!


I dag ska det bakas potatislimpa, tycker att hembakt bröd är så himla mycket godare än köpt så i dag får man passa på när vädret inte ser så bra ut.
Potatislimpa
50 g jäst
5 dl vatten
1 dl mörk matbrödsirap
250 g potatisar, kokta mosade
2 tsk salt
1 msk malda brödkryddor
7,5 dl rågsikt
7,5 dl vetemjöl

Finfördela jästen i en bunke. Tillsätt det fingervarma, 37°, vattnet och rör tills jästen löst sig.Blanda ner sirap, potatis, salt, brödkryddor, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen väl, minst 10 min för hand eller något kortare i maskin. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.Ta upp degen och dela den i 2 bitar och forma dessa tilll 2 limpor. Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare ca 30 min. Sätt under tiden ugnen på 200°. Skär några snitt i limporna med en vass kniv. Grädda dem i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar