söndag 18 juli 2010

en lördag i goda vänners lag!!


I gårkväll hade vi vänner över på middag. Det serverades till förrätt en getosttoast, receptet finns bland förrätterna, jag bara älsar getost och kan få begär efter det. Till varmrätt så serverades det kycklinggratäng med skinka i, supersmarrig!!
Kycklinggratäng med skinka
900 g kycklingfilé
200 gr färska champinjoner
1 purjolök
150 gr rökt skinka
2 vitlöksklyftor
½ pkt gräslöksost
4 dl grädde
1 dl creme fraiche
salt, peppar
riven ost,( gärna någon med lite smak)

Skär filen i mindre bitar och stek i stekpanna, lägg över i en ugnsform. Skäär champinjonerna i kvartar och purjon i slantar och bryn det tillsammans med pressad vitlök. Häll på grädde, creme fraiche och lägg i skinka skuren i småbitar. låt allt småputtra i cirka 10 min. Häll sedan över blandningen över kycklinbitarna. strö över rikligt med riven ost. Gratinera i ugnen i cirka 40 min i 250 grader, täck över med folie om den får för mycket färg. Tag ut formen och strö över persilja. Servera med tagliatelle och gärna ett glas vin till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar